17 mars 2011

Aprach (Vinbladsdolmar)

Lagade som sagt Aprach igår (Aprach = Vinbladsdolmar).
Det är en väldigt god maträtt att äta men tar så otroligt lång tid att förbereda o rulla ihop dem!
Speciellt om man är själv,.. helst ska man vara minst två annars kan man lätt bli uttråkad som jag blev igår... fyyy vad jag bara ville sluta rulla ihop de ca 500 bladen... tog mig 2h och 30 min!

Nedan kommer bilder på fyllningen, bladen och resultatet... olika alternativ på vad man kan tillaga med ris o nötfärs fyllningen.

Gott blev det ialafall!!



Använde mig utav dessa vinblad.


Köttfyllningen.


Vinbladen.


Här rullar jag ihop bladen med ris&kött fyllning.


Såhär ser det ut då de är färdig rullade.


Använde mig även utav Abourginer, Zuccinis och Potatisar.


Delade dem i mitten och fyllde.


Det blev en hel del mat hehe, denna bild tog jag då jag var halvklar!


Här fick de koko i ca en timme, de läggs ner i kastrullen på ett speciellt sätt och man får vara väldigt vaksam så att de inte bränns eftersom att man inte får röra om i grytan.
Och man placerar ett fat eller ett mindre kastrull lock ovanpå så att de inte "rör ssig".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar